Cooking musthaves deze spullen heb je nodig in de keuken

Cooking musthaves: deze spullen heb je nodig in de keuken

Het is zover! Je gaat op jezelf wonen. Waarschijnlijk heb je al een hele tijd uitgekeken naar dit moment: je eigen plekje. Maar dit betekent ook dat je allerlei nieuwe dingen moet kopen en dus ook zelf voor eten mag zorgen. Dus geen spruitjes meer. Maar om lekkere gerechten klaar te maken in je eigen keuken heb je toch echt wel wat spullen nodig. Wij vertellen je welke basis spullen je nodig hebt voor in je eerste keuken.

Borden, glazen en bestek

Je kunt natuurlijk met plastic bordjes en bestek leven, maar het is toch wel handig als je servies hebt. Denk aan borden, bekers, glazen en bestek. Je hoeft niet alles apart te kopen, vaak kun je ook in één keer een heel pakket aanschaffen. Bijvoorbeeld bij de Ikea heb je een 18 delige set met borden en schaaltjes.

Pannen

Als je het servies hebt gekocht, ben je er nog niet. Hoe moet je nou koken zonder pannen? Koop als eerst een koekenpan, deze gebruik je namelijk het meest. Hier kun je eitjes, vlees, maar natuurlijk ook pannenkoeken in bakken. Ook heb je een pan nodig om de makkelijke maaltijden zoals pasta of rijst in te koken.

Messen en snijplanken

Messen horen een beetje bij het bestek, maar het is belangrijk dat je verschillende varianten koopt. Eén voor het vlees, één voor de groenten en weer een andere voor het schillen van de aardappelen. En vergeet ook de snijplanken niet. Je wilt namelijk geen krassen krijgen op het mooie nieuwe aanrecht. 

Oven en magnetron

Als je op jezelf gaat wonen, dan is het slim om grotere maaltijden te maken en de helft in te vriezen. Lekker makkelijk en het bespaart geld. Maar om deze maaltijden te ontdooien heb je wel een magnetron nodig. Ook is een oven een must om te hebben in de keuken. Hoe kun je anders die lekkere pizza bereiden? Een oven en magnetron kun je ook in één kopen, dit is een combimagnetron. Erg handig als je geen plek hebt voor een oven en magnetron. Vergeet ook zeker de ovenhandschoenen niet. Anders kan het heel lastig zijn om de pizza uit de oven te halen.

Koffie of thee?

Ben je een theeleut? Of kan je geen ochtend zonder een kopje koffie? Het is erg handig om een waterkoker en een koffiezetapparaat in je keuken te hebben. Ook als je zelf geen koffie drinkt is het toch slim om te hebben. Je kunt je bezoek dan altijd een lekker kopje aanbieden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die handig zijn om in de keuken te hebben, denk aan een kookwekker of een fruitschaal. Maar dit zijn de echte musthaves volgens ons. Tip: vraag keukenspullen op je housewarming. Dit scheelt jou weer wat geld.