Konjac noodles met ei, broccoli en paddenstoelen

Noodles met het paleo dieet? Natuurlijk wel! Zolang je maar het juiste soort noodles kiest. Deze konjac noodles kun je prima eten, aangezien ze worden gemaakt van meel van een knolvormige wortel.

Vegetarisch paleo noodles maaltijd

Konjac noodles met ei, broccoli en paddenstoelen

Dit heerlijke noedels gerecht is vegetarisch en bevat veel groenten. In plaats van sojasaus maak je gebruik van coconut aminos. Dit past binnen het paleo dieet en geeft eenzelfde soort smaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
calorieën 446 kcal

BENODIGDHEDEN

  • 1 Kookpan
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 300 gr konjac noodles
  • 12 eieren
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 200 gr paddenstoelenmix
  • 200 gr sugar snaps
  • 4 el coconut aminos
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el olijfolie
  • 2 cm gember
  • Paar takjes koriander of peterselie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Kook de eieren 6 tot 8 minuten.
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de paddenstoelen in plakjes. Snipper de ui en hak de gember fijn.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de gember 2 minuten. Voeg de broccoliroosjes toe en bak dit 3 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en de sugarsnaps toe en bak dit 4 minuten. Bak als laatste de konjac noodles 1 minuut mee.
  • Zet het vuur uit en roer coconut aminos door de noodles. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pel de eieren en snijd ze in zes stukken. Schep de noodles in vier kommen en verdeel de stukken ei hierover. Garneer met sesamolie.
Trefwoord Broccoli, Eieren, Noodles, Paddenstoelen