Vegan chocolade-kokos balletjes

Vegan chocolade-kokos balletjes

Chocolade bevat suikers en andere toevoegingen, waardoor dit niet binnen het paleo dieet past. Maar deze vegan chocolade balletjes zijn wél paleo proof. Je maakt ze van noten, dadels, cacao en kokosrasp.

Vegan chocolade-kokos balletjes

Deze chocolade-kokos balletjes zijn een lekkere én gezonde snack. Ze zijn niet alleen paleo, maar ook volledig vegan. Je kunt ze makkelijk meenemen en tot wel een maand lang bewaren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Tussendoortje
calorieën 173 kcal

BENODIGDHEDEN

  • 1 Blender of mixer
  • 1 Mengkom

Ingrediënten
  

  • 1 kopje dadels
  • 0,25 kopje ongebrande en ongezouten hazelnoten
  • 0,25 kopje ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 0,25 kopje cacaopoeder
  • 0,25 kopje kokosrasp

Instructies
 

  • Mix de noten in een blender tot een kruidig mengsel. Zorg ervoor dat je niet te lang blijft mixen, want het moet geen notenboter worden.
  • Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze in de blender. Mix dit met de noten tot een dikke pap. Mix vervolgens ook het cacaopoeder hier doorheen.
  • Maak voorzichtig een bal van het deeg en zet het 5 minuten in de koelkast.
  • Rol er vervolgens kleine balletjes van. Zet deze balletjes nog 10 minuten in de koelkast.
  • Verdeel de kokosrasp over een bord en rol de balletjes hier doorheen. Verpak ze vervolgens in een luchtdichte doos.
Trefwoord Chocolade, Dadels, Kokos, Noten