Gevulde zoete aardappel met avocado

Gevulde zoete aardappel met avocado

Wie houdt er nu niet van zoete aardappel? Het is helemaal lekker als de aardappel gepoft is en gevuld met een heerlijk gehakt- en groentemengsel. Deze gevulde zoete aardappel heeft een Mexicaans tintje.

Paleo lunch uit de oven

Gevulde zoete aardappel met avocado

Lekker als lunch: deze gevulde zoete aardappel met avocado. Het is geheel paleo en zit boordevol gezonde vetten, vitamines en mineralen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen
calorieën 447 kcal

BENODIGDHEDEN

  • 1 Oven
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 zoete aardappels
  • 200 gr kipgehakt
  • 2 avocado's
  • 1 paprika
  • 1 handje rucola
  • 1 limoen
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl zwart sesamzaad
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de zoete aardappels goed schoon en wrijf ze in met de helft van de olijfolie. Prik met een vork enkele gaatjes in elke aardappel.
  • Leg de aardappels op een stuk bakpapier in de oven en pof ze gaar in ongeveer 45 minuten. Ze zijn gaar als je makkelijk met een punt van het mes in het vruchtvlees kunt prikken.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak het kipgehakt hierin tot het rul is. Voeg de stukjes paprika toe en bak nog een paar minuten mee.
  • Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en haal het vruchtvlees eruit. Prak dit fijn en meng het met het sap van de limoen, paprikapoeder, komijnpoeder, edelgistvlokken en zout en peper.
  • Haal de aardappels uit de oven en halveer ze. Schep hierin eerst het kipgehakt mengsel en vervolgens het avocado mengsel. Garneer met wat rucola en zwart sesamzaad.
Trefwoord Avocado, Kipgehakt, Paprika, Zoete aardappel