De foodtrends van dit moment

De foodtrends van dit moment

Dit jaar waren het de superfoods zoals quinoa en chiazaad, maar nu zien we weer hele andere dingen voorbij komen op het gebied van eten. De foodtrends veranderen razendsnel. In de schappen van de supermarkt zie je nu dan ook veel producten die er vijf jaar geleden niet stonden. Wij zetten de foodtrends van dit moment voor je op een rijtje.

Bewust eten

We worden ons er steeds meer van bewust dat eten een grote impact op ons leven heeft, en dan vooral ongezond eten. We kiezen er dan ook steeds vaker voor om gezond te eten. Maar ook voor ongezond eten kiezen we nu bewust. We gaan niet meer zomaar naar de McDonald’s… Of toch wel? McDonald’s of niet, je neemt echt even de tijd om te genieten van je eten. Door bewust te eten, sta je namelijk stil bij wat je binnenkrijgt. Door zelf te koken, weet je precies wat je eet, maar ook in de supermarkt zijn gezonde en lekkere maaltijden te verkrijgen.

Vegan food

Met de komst van steeds meer documentaires en media aandacht is het veganistisch eten in 2018 nog populairder geworden. We zijn ons steeds bewuster van dierenleed en willen het milieu maar al te graag verbeteren. Omdat we steeds meer bewust gaan eten, denken we ook echt na over wat we in onze mond stoppen. Het gevolg is dat steeds meer mensen plantaardig gaan eten. Dit redt niet alleen veel dieren en verbetert het milieu, maar is ook nog eens beter voor je eigen gezondheid.

Speciaalbier

Dit is niet echt food, maar hoort er toch wel bij: speciaalbier. Tegenwoordig hoef je speciaalbier niet meer bij een bierbrouwerij te halen, in de supermarkt staat er een heel schap vol mee. Ook kun je in steeds meer restaurants of barretjes vragen naar een speciale bierkaart. Er is voor ieder wat wils. Naast speciaalbier wordt ook alcoholvrij bier steeds populairder. Denk maar aan de Radlers met 0.0% alcohol. Deze gaan als warme broodjes over de toonbank. Eerst was alcoholvrij bier een drankje voor zwangere vrouwen, maar nu drinkt iedereen het. Zwanger of niet. 

Deel de kiekjes op Instagram

Wat ook nog steeds een grote trend is, is het delen van foto’s van wat je eet op Instagram. Wat je ook doet, zorg dat het lekker is en er ook lekker uitziet. Instagram heeft namelijk een enorm grote invloed op ons foodies. Als je veel likes wilt scoren, zet dan een mooie foto van die lekkere pasta op Instagram. Het liefst met een mooi speciaalbiertje erbij. En zie de likes binnenstromen.