supplementen

De beste voedingssupplementen voor fitness

Om je te kunnen helpen aan extra kracht en spiermassa zijn er een aantal voedingssupplementen van een supplementenspecialist beschikbaar. De belangrijkste fitness voedingssupplementen die goed werken naast een goed voedingspatroon zijn: Whey proteïne, Creatine en Pre-workouts. De werking van elk van de supplementen verschilt echter wel van elkaar.

Whey-eiwitten

Het aminozurenprofiel van de Whey-eiwit heeft een hoge biologische waarde. De aminozuursamenstelling en de zuiverheid ligt bij opname tussen de 70 en de 90%. Dit percentage is hoog als je bedenkt dat veel eiwit niet opgenomen wordt in de maag en darmen. Eiwitpoeder is belangrijk voor sporters en is één van de meest gebruikte voedingssupplementen bij fitness. Om extra spiermassa aan te zetten heb je ongeveer 2 tot 2,5 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Eiwitten zitten wel in voeding, maar je zult veel moeten eten om aan hetzelfde aantal als dat van eiwitpoeder te komen. Hier biedt Whey de uitkomst. Deze wordt met water, melk of een ander drankje omgetoverd tot een proteïne shake. Het beste is om dit te mengen met water.

Creatine

Om spiermassa en kracht te vergroten is creatine een goed middel. Van nature komt deze stof al voor in het lichaam. Creatine is een veilig- en effectief supplement voor jong en oud. Creatine wordt omgezet in creatinine, dat doorde nieren met de urine wordt uitgescheiden. Een lichaam verbruikt ongeveer twee gram creatine per dag. Een persoon krijgt per dag gemiddeld 1 gram creatine binnen door het eten. Dit zit dan voornamelijk in vlees en vis. Rundvlees bevat ongeveer 4,5 gram creatine per kilo en varkensvlees ongeveer 5 gram per kilo.

creatine supplement

Pre-workouts

De meeste pre-workout supplementen bestaan uit een combinatie van koolhydraten, creatine, stikstof en cafeïne. Als je meer uit je training wilt halen zijn pre-workout supplementen handig om in te nemen. Binnen enkele minuten na inname krijgt je lichaam kracht, focus en energie. Dit kan tijdens het trainen veel verschil maken en resulteren in meer gewichten, sets en herhalingen. De pre-workout supplementen zijn te verkrijgen in de vorm van poeder en capsules.