Alcohol drinken

Paleo en alcohol, gaat dit wel samen?

Je kent het wel; op een zomerse avond op het terras lekker een wijntje drinken, maar nu je het Paleo dieet volgt vraag je jezelf af of dit nog wel kan. Natuurlijk is te veel alcohol drinken niet goed voor je, maar af en toe een biertje of een wijntje moet kunnen toch? Wij vertellen je of je nou beter kunt stoppen met alcohol drinken of je rustig kunt genieten van een glaasje tijdens het Paleo dieet.

Paleo proof?

Deze vraag wordt erg vaak gesteld; mag ik nog alcohol drinken als ik het Paleo dieet volg? Het antwoord op deze vraag is een beetje ingewikkeld. Technisch gezien is alcohol niet Paleo, maar dit betekent niet dat je dat glaasje bier altijd moet laten staan. Als je het Paleo dieet volgt, mag je namelijk zelf kiezen wat je eet en drinkt. Je hoeft je niet aan allemaal regels te houden. Je eet en drinkt wat jezelf wilt en als jij graag een wijntje wilt drinken, moet jij dat doen.

Bier en wijn

Niet alle soorten alcohol zijn op dezelfde manier gemaakt. Door niet al te veel alcohol te drinken en sommige soorten zelfs te laten staan, kun je af en toe heel goed van een glaasje genieten zonder dat je gezondheid aangetast wordt.

Bier

Bijna alle biersoorten zijn gemaakt van granen zoals tarwe en gerst. Deze zitten vol met gluten die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Ook bevat bier veel koolhydraten.

Glutenvrij bier, dat erg populair is geworden, bevat echter nog ook veel koolhydraten en calorieën.

Wijn

Wijn wordt meestal gemaakt van druiven. Het drankje bevat geen gluten en kan dus niet zorgen voor gezondheidsproblemen. Daarnaast bevat wijn wel resveratrol, dit is een antioxidant waarvan is aangetoond dat deze je beschermt tegen ontstekingen. Je kunt dus zeggen dat wijn beter voor je is dan bier. 

Paleo-vriendelijke dranken

Over het algemeen zijn de droge en heldere sterke dranken het minst schadelijk. Deze sterke dranken bevatten weinig koolhydraten, in tegenstelling tot wijn en bier. Deze koolhydraten laten je bloedsuikerspiegel pieken en zullen dus niet meehelpen als je gewicht wilt verliezen. Van deze caloriearme sterke dranken kun je wel genieten zonder aan te komen.

Gin

Gin wordt meestal gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen, maar door plantaardige ingrediënten. Deze bestanddelen zorgen voor een natuurlijke smaak.

Tequila

Kies voor een tequila die voor 100% van agave is gemaakt. Als dit niet op de verpakking staat, drink je waarschijnlijk een mix van agave met water en suiker. Deze suiker is natuurlijk niet goed voor je.

Wodka

Wodka die is gemaakt van aardappelen of druiven is Paleo proof wodka. Wodka gemaakt van tarwe kun je beter laten staat, graan is namelijk niet echt Paleo.