Soms heb je gewoon even zin een een lekker tussendoortje, maar als je het Paleo dieet volgt, is het uitkiezen van een tussendoortje niet altijd zo simpel. Maar deze Paleo mueslirepen zijn heel makkelijk om te maken en ook nog eens erg lekker, wat wil je nog meer?

Paleo mueslirepen
Binnen no time heb je deze lekker paleo mueslirepen op rafel staan. Bewaar ze in een afgesloten trommel, als je dat lukt… Met deze hoeveelheid heb je ongeveer 16 stuks. Erg handig om mee te nemen naar school of werk als tussendoortje.
BENODIGDHEDEN
- 1 Oven
- 1 Ovenschaal
- 1 Beslagkom
- 1 Vel bakpapier
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 100 gr tijgernotenmeel
- 150 gr superfoodmix (zakje met nootjes, zaden en besjes)
- 1 el chiazaad of lijnzaad
- 1 el kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Prak de rijpe bananen fijn met een vork in een beslagkom.
- Voeg het tijgernotenmeel, superfood, zaad en kaneel toe en meng dit door elkaar met een staafmixer. Je kunt dit ook met je handen doen.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Druk dit vervolgens aan met de bolle kant van een lepel.
- Bak de mueslirepen 25 graden in de oven. Gebruik een satéprikker om te kijken of het gaar is. Als dit niet zo is, bak het dan nog iets langer door.
- Haal het geheel na het bakken uit de vorm en laat dit afkoelen.
- Snijd de gebakken mueslimix in repen.