Courgette spaghetti met bloemkool en pesto

Pasta is een no-go bij het paleo dieet, maar gelukkig kun je ook spaghetti maken van courgette. De bloemkool in dit recept geeft deze pasta pesto een speciale twist.

Paleo pasta pesto

Courgette spaghetti met bloemkool en pesto

De welbekende pasta pesto, maar dan net even anders en volledig paleo-proof. Als je van bloemkool houdt, ga je hier echt van genieten. De pesto maak je helemaal zelf, waardoor het geen kaas en onnodige toevoegingen bevat.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
calorieën 590 kcal

BENODIGDHEDEN

  • 1 Oven
  • 2 Koekenpannen
  • 1 Staafmixer of mixer
  • 1 Mengkom

Ingrediënten
  

  • 800 gr courgette spaghetti of 2 grote courgettes
  • 600 gr kipfilet
  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui
  • 400 gr champignons
  • 15 gr basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • 60 gr pijnboompitten of walnoten
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Als je hele courgettes hebt, maak hier dan met een spiraalsnijder of een mes slierten van.
  • Leg bakpapier en een dikke laag keukenpapier op een bakplaat. Het keukenpapier neemt het vocht van de courgetteslierten op, waardoor ze knapperiger worden. Leg de courgette spaghetti hierop en bestrooi met zout. Zet dit 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, de bloemkool in roosjes en de champignons in plakjes. Kook de bloemkool in 7 minuten gaar.
  • Haal de courgette spaghetti na 15 minuten uit de oven. Dep de pasta droog met wat keukenpapier en wrijf het in met wat olijfolie.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de stukjes kip tot ze gaar zijn. Voeg de stukjes rode ui toe en bak dit even mee tot het glazig is. Voeg de gekookte bloemkool en de plakjes champignon toe. Roer dit goed door en bak 8 minuten mee.
  • Rooster de pijnboompitten of walnoten in een koekenpan tot ze bruin zijn en doe ⅔ hiervan in een kom. Snijd een paar schijfjes van de citroen en leg apart. Knijp de rest van de citroen uit boven de kom. Pers de teentjes knoflook hierboven uit. Mix dit samen met de basilicum, edelgistvlokken, olijfolie en wat zout en peper tot een pestosaus.
  • Roer de courgette spaghetti, de kip-groentemix en de pestosaus door elkaar. Garneer met de resterende geroosterde pijnboompitten of walnoten en een schijfje citroen.
Trefwoord Bloemkool, Champignons, Courgette, Koolhydraatarm, Pesto