Lekker als ontbijtje of als gezond tussendoortje! Deze muffins maak je in een handomdraai. Je mengt de ingrediënten, schept het in de muffinvorm en je laat de oven de rest van het werk doen.
Friszoete cranberry muffins
Deze cranberry muffins hebben een heerlijke friszoete smaak. Aangezien ze geheel paleo zijn, bevatten ze uiteraard ook geen gluten. In plaats van tarwebloem gebruik je namelijk amandelmeel.
BENODIGDHEDEN
- 1 Oven
- 1 Muffinvorm
- 1 Pan
- 1 Beslagkom
Ingrediënten
- 135 gr amandelmeel
- 2 eieren
- 1 handje gedroogde cranberries
- 2 el kokosolie
- 1 el honing
- 1 el sinaasappel- of citroensap
- 0,5 tl baking soda
- Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Verwarm de kokosolie in een pan tot het gesmolten is. Vet met de helft van de olie een muffinvorm in.
- Meng het amandelmeel, de baking soda en het zout in een kom.
- Meng de eieren, kokosolie, honing en de sinaasappel- of citroensap in een andere kom. Roer hier vervolgens het andere mengsel doorheen tot een glad deeg.
- Meng de cranberries door het deeg.
- Schep dit deeg in de muffinvormen tot ze ongeveer driekwart vol zijn.
- Bak de muffins in 20 tot 25 minuten af in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rek.