Is het al theetijd? Dit heerlijke bananenbrood met chocolade is perfect voor bij de thee, maar ook om mee te ontbijten, maar ook als dessert… Je kunt dit lekkere brood eigenlijk elk moment van de dag wel eten.
Bananenbrood met chocolade
Als je een zoetekauw bent, dan moet je dit bananenbrood met chocolade echt eens proberen. De banaan maakt de cake lekker zacht en zoet en de chocola maakt het af. Toch niet zo’n fan van chocolade? Laat deze dan weg en vervang het bijvoorbeeld door noten. Helemaal Paleo proof!
BENODIGDHEDEN
- 1 Oven
- 1 Cakevorm
- 1 Grote kom
- 1 Garde
Ingrediënten
- 2,5 bananen
- 3 eieren
- 60 gr amandelboter
- 3 el kokossuiker
- 260 gr amandelmeel
- 30 gr cacaopoeder
- 3 tl bakpoeder
- 1/2 tl zeezout
- 200 gr pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak twee bananen fijn in een grote kom.
- Voeg de eieren, amandelboter en kokossuiker toe aan de geprakte bananen en mix dit met een garde.
- Voeg de amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en het zeezout toe aan de ingrediënten en klop dit met de garde tot een geheel.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg ¾ bij het beslag. De overige chocolade bewaar je voor de topping.
- Plaats bakpapier in een cakevorm en vouw dit papier rond de randen.
- Giet het beslag in de cakevorm en leg de overige stukjes chocolade bovenop het beslag, eventueel kan je ook nog wat amandelboter bovenop toevoegen.
- Snij nog een helft van de bananen en leg de plakjes ook bovenop het beslag.
- Bak het bananenbrood 40 minuten en laat het brood goed afkoelen voor het serveren.